Pilóta keksz
Tészta:
50 dkg liszt, 20dkg zsír, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 1 csg.
sütőpor.
Ezekből könnyű tésztát kapunk. Kettéosztjuk, egyik marad
világos,a másikba 1 ek. kakaóport gyúrunk. Mindkét tésztát vékonyra nyújtjuk, de
ne legyen túl vékony se…Kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Lassú tűznél
megsütjük.
Krém:
20 dkg kristálycukrot, 2 tojást, 2 púpos ek. lisztet, 1 ek.
kakaóport, 3 dl tejben alaposan,csomómentesre keverünk, majd felfőzzük. Tűzről
le,ha kihűlt 12,5 dkg margarint habosra keverem és a krémmel egybe vegyítem.
Két kis korong közzé kenjük a krémet, és dobozban tároljuk, egy
éjszaka után kellőképpen megpuhul.
Megjegyzés:A zsírt felesbe is lehet margarinnal,én is szoktam így.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése